dilluns, 17 de desembre del 2007

Actes per a demà

Com a mínim, dos actes ben interessants per a demà a les 8 de la nit.
El primer, la presentació de la revista Nexe de reflexió plural en valencià, editada per l'associació cívica Tirant lo blanc. Tindrà lloc a la sala de conferències del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica. L'edita l'Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc, amb implantació al nostre campus. La presentació anirà a càrrec d'Elies Seguí (secretari de redacció) Maria Josep Picó (periodista mediambiental i autora del llibre El canvi climàtic a casa nostra) i Vicent Meseguer (delegat del Col·legi d'Arquitectes de València a la Safor).

El segon, commemoració de l'aniversari de les Normes de Castelló, a càrrec de Vicent Pitarch, al casal Jaume I de Gandia.

EXERCICI: Explica (amb 50 mots com a màxim) què són les Normes de Castelló.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

En 1932, els principals escriptors i entitats culturals valencians del moment aplegaren a un acord de bases, que es coneix com a Normes de Castelló, són unes normes ortogràfiques elementals, que segueixen, bàsicament, les normes fabrianes, adaptades al valencià.. Les normes permeten l'ús d'idiosincràsies valencianes. És important destacar que no són unes normes completes; són simplement una guia. De fet, el valencià estàndard actual segueix esta guia aproximadament.

Anònim ha dit...

Les Normes Ortogràfiques de Castelló, del 32, són unes normes ortogràfiques elementals, que segueixen les normes fabrianes adaptades al valencià. Aquestes normes les van signar el 1932 les més importants institucions culturals del País Valencià.

Les normes troben un compromís, en el sentit que respecten en essència l'estil i les normes fabrians, però permeten l'ús d'idiosincràsies valencianes.
No són unes normes ortogràfiques completes; són simplement una guia.
BIBLIOGRAFIA: http://ca.wikipedia.org/wiki/Normes_de_Castell%C3%B3