dilluns, 28 de gener del 2008

Sociolingüística VI

Hui hem acabat d'explicar l'esquema de conceptes sociolingüístics. Ja comentaré amb més temps com ho he intentat explicar. Vos deixe uns quants exercicis per a comprovar el grau d'assimilació dels conceptes.


EXERCICI : Comenta sociolingüísticament (és a dir, utilitzant els conceptes sociolingüístics estudiats) aquestes notícies
a) "Euskera de ida y vuelta"
b) "La UE anuncia la posada en marxa d'un fòrum en les 23 llengües oficials més el català"

1 comentari:

Anònim ha dit...

El text ‘Euskera de ida y vuelta’, exposa la situació actual d’aquells emigrants que se’n anaren al Sud d’America, i amb el pas del temps s’han vist per diversos motius impulsats a l’estudi d’aquesta llengua, la llengua dels seus avantpassats. Els primers emigrants d’aquestes zones, el seu procés d’aprenentatge d’aquesta era primari, s’havien educat a aquest país, i per motius, més que res econòmics s’havien vist obligats a emigrar cap als països Sud-americans, aleshores havien passat a ser uns membres natius però no cultivats,de la comunitat lingüística de l’Euskera.
Tots els que avui en dia, gràcies a eixos cursos s’estaven instruint, per així ser a professors d’Euskera en el seu país actual havien tingut unes motivacions ideològiques, per voler recrear,conèixer, tindre passió per una llengua que havien parlat els seus parents. A més a més d’augmentar l’ús de la llengua (normes extensives d’ús). A tot això, una consciència lingüística, i uns símbols els fan d’unió cap a la comunitat lingüística euskaldun .





Maria Peiró Sendra