dimarts, 12 de febrer del 2008

Ovidi Montllor

Arran dels premis Manuel Rodríguez d'Alcoi es retrà un homenatge a Ovidi Montllor i Joan Valls. Ací teniu una pàgina recopilatòria de gran part dels treballs del polifacètic artista alcoià. La minorització pot ser agreujada o alleujada mitjançant mesures de política lingüística en un sentit o en un altre. La posada en marxa de Canal 9 no serví per mostrar el que el moviment de la Cançó havia fet durant els anys del franquisme i la transició. Ovidi Montllor a penes aparegué en l'emissora valenciana. I, com ell, tots els altres. L'autoodi produït per la mateixa minorització en seria la causa principal. Un grup d'Alboraia, Munlogs, ho va demostrar quan es presentà al concurs de Música, organitzat per l'IVAJ, fa una desena d'anys, si més no. S'hi va presentar en anglés i en valencià (amb dos noms distints). No cal dir en quina de les dues llengües fou seleccionat per a participar-hi. En anglés, òbviament.


EXERCICI: Entreu en aquesta pàgina del lloc web d'Ovidi i trieu-ne una cançó. Expliqueu després el perquè de la tria. També podeu escorcollar per altres pàgines amb altres elepés del cantant alcoià.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi ha una cançó que m'ha agradat molt del disc Ovidi Montllor diu Sagarra "la vella cortesana" perquè és un poema molt sentimental i molt bonic.

Anònim ha dit...

He triat ‘La cançó del cansat’, ja que he buscat les lletres de diverses cançons d’aquest cantant alcoià, i m’ha agradat la lletra d’aquesta, ja que defensa les seues arrels, i pensa que són covards aquells que les obliden. A més a més, per a ell, la seua naturalesa és una feblesa, és a dir, és sent reconegut amb la seua terra, on en la senyera no hi ha blau.



Maria Peiró Sendra