dimecres, 1 d’abril del 2009

Minimàlia

Minimàlia és un altre recurs de la xarxa de mots (com el Rodamots), amb frases breus, per llegir, pensar, gaudir i endur-se. Podeu subscriure-vos-hi i rebreu la frase diària cada dia en el vostre correu. L'incansable Jordi Palou n'és el faedor.
Ací pots llegir la frase del dia en què lliges aquest apunt.


clipped from www.minimalia.net

blog it



ACTIVITAT: Tria una frase de Minimàlia i justifica'n la tria.

10 comentaris:

Victor V. ha dit...

(La primera virtut és la de refrenar la llengua; i és gairebé un déu qui, a pesar de tenir raó, sap callar.)
M'agrada aquesta frase perquè moltes voltes cal pensar les coses abans de dirles, ja que en un determinat moment un comentari fora de lloc pot fer mal i es poden dir coses que no es volen.

Adrià G. ha dit...

Educació és allò que queda quan s’oblida allò que es va aprendre a l’escola.

Albert Einstein (1879-1955)

Encara que parega que no el famós Einstein durant el seu període d'estudiant era el que més males notes treia i aquest fet probablement siga el que li degue dur a dir aquestes paraules.
I crec que tant alumnes com professors haurien de tindre el cas d'Einstein com a exemple per a veure que les notes sols son una mínima part d'alló que algú pot arribar a ser.

Victor V. ha dit...

(La primera virtut és la de refrenar la llengua; i és gairebé un déu qui, a pesar de tenir raó, sap callar.)
Cató el Vell, polític, escriptor i orador romà (234-149 aC)

M'agrada aquesta frase perquè moltes voltes cal pensar les coses abans de dir-les, ja que en un determinat moment un comentari fora de lloc pot fer mal i es poden dir coses que no es volen.

Anònim ha dit...

La dona serà realment igual a l’home el dia en què es designi una dona incompetent per a un càrrec important.
Françoise Giroud (1916-2003)


M'agarada aquesta frase perquè el que diu es veritat, en aquest mon on vivin, hi han moltes persones "incompetents" ocupant càrrecs importants, per "enxufe" o "favors personals"... mentres que altres persones més intel.ligents i més capacitades per ocupar eixe càrrec, no poden accedir a ell.

Eduard Costa

Pepi Reig ha dit...

Només hem de tenir por de les coses mal fetes que fem nosaltres mateixos.

Pilar Rahola (Barcelona 1958)

Té raó l'autora ja que, de vegades li donem més importància a allò que fa la gent de l'exterior que als nostres propis actes que poden tindre consequències que recaiguen sobre nosaltres

ana_segura ha dit...

La nostra recompensa es troba en l’esforç i no en el resultat. Un esforç total és una victòria completa.Mohandas K. Gandhi, polític i pensador indi (1869-1948)

Crec que aquesta frase és totalment certa, ja que moltes vegades el resultat que s'obté no és el que s'espera però el que importa és l'esforç que es fa per tal d'aconseguir allò que ens proposem.
Relacionat amb açò, m'agradaria esmentar la famosa frase: "L'important és participar"

elena_signes ha dit...

Els teus amics et volen, és cert, però no volen que canviïs, perquè si canvies, la vostra dinàmica també canvia. Els agrada que siguis com ets, no com seràs.
Hugh MacLeod, ninotaire i consultor publicitari britànic
(1965).

Aquesta frase m'agrada molt, ja que és cert que sols els vertaders amics et volen tal com ets; no volen que canvies.
Només els amics són aquells que saben aconsellar-te i dur-te pel bon camí, i no pretenen canviar ni tan sols els teus defectes.

Anònim ha dit...

Blanca Aleixit.

Imaginar altres vides és, simplement, una manera de viure altres vides. I viure altres vides és l’única manera de superar la irreductible limitació de la vida que cada un viu.
Joan F. Mira (València 1939)


He elegit aquesta frase perquè és de Mira, però també perquè parla dels somnis. L'he escollit quan m'ha recordat al examen de filosofia, i de com necessitem un món imaginari per poder viure més enllà. Per poder viure un poc més i ser el que nosaltres volem, és a dir, un món que creem com ens agradaria que fora la vida real.

Anònim ha dit...

Blanca Aleixit.

Quan crèiem que teníem totes les respostes, de cop i volta van canviar totes les preguntes.

M'agrada aquesta frase perquè significa que tot canvia i no podem tindre mai les respostes a tot. Quan creguem que les tenim canvien. A més vol dir que l'home mai tindrà les respostes a tot, sempre hi haurà incognites.

Anònim ha dit...

Blanca Aleixit.

Ningú no és tan vell que no cregui poder viure un altre any.

He elegit aquesta frase perquè parla de la vida i la mort, temes que sempre són d'actualitat. A més parla de l'esperança que té l'home a la vida i que és l'última cosa que perd. Aquella persona encara que li diguen que va a morirse no seu creu del tot, té l'esperança de que no ocórrega.