dijous, 21 de maig del 2009

Examen de la tercera avaluació


Al capdavall, el text triat va ser la columna
El vent de Joan Francesc Mira, publicada dijous passat en el suplement Quadern d'El País. L'examen complet el teniu ací.
A la fi he trobat en la secció de Vídeos a la carta de RTVV, el vídeo sobre Ausiàs March, emés el 2 de març.




ACTIVITAT: Què es commemora enguany d'Ausiàs March?
ACTIVITAT: Tria una intervenció del vídeo i justifica'n l'elecció.

10 comentaris:

Victor V. ha dit...

Enguany es commemorara el 550 aniversari de la mort del poeta Ausiàs March.

Victor V. ha dit...

(cal dir que hi haurà una commemoració del 550 aniversari en la Universitat de Gandia del 13 al 24 de juliol, a més es commemorarà: el V Centenari del Naixement de Sant Francesc de Borja, els 400 anys de l'expulsió dels moriscos, i el centenari de Charles Darwin.)

Victor V. ha dit...

Tria una intervenció del vídeo i justifica'n l'elecció.

M`agrada la intervenció que fa Ferran garcía-Oliver (Historiador i escriptor) per la relació que fa entre la mar i l`amor: la mar es la metàfora de l`amor, la mar es rocilant, la mar no és mai uniforme, la mar oscil·la entre la calma i la tempesta; i que es l`amor, l`amor oscil·la permanent entre la calma i la tempesta, entre pasions sempre desfernades.

Anònim ha dit...

Es commemora el 550 aniversari d'ausias march i anirà acompanyat de la celebració dels premis literaris de 2009. Serà una data molt important perquè també es celebrarà els 50 anys d'existencia dels premis Ausiàs March de poesia.
I per a aquest dia tan important l'ajuntament de Gandia a preparat un concert en el qual actuarà Raimon.

Eduard Costa

Anònim ha dit...

Encara no he vist el video sancer (l'ordinador que va molt lent), però per ara m'ha agradat l'escena en que ix imatges antigues del batejament d'Ausiàs, i les dues intervencions que fan dos persones, que amb 4 paraules amb d'escrit perfectament el que es i representa Ausiàs March. Quan l'acabe de vore, ja triare l'intervenció que més magrada.
Eduard

Pepi Reig ha dit...

M'agrada la intervenció que fà Leandre L. Escomta, codirector de xarxa teatre, què fa al principi, ja que parla de què han fet una obra de teatre recreant els versos d'Ausiàs March. Tal i com es veu al vídeo, aquesta obra deu estar molt bé.
Per cert, el video no es pot veure complet ja que al minut 15 es talla...no se perquè, però és una llastima ja que m'agrada com explica la vida i obres d'Ausiàs March

Adrià G. ha dit...

Una frase que m'ha cridat l'atenció és quan Leandre L. Escamila (director de xarxa teatre) diu que Ausias MArch és un visionari apocalíptic referint-se al poema veles e vents entre altres,del qual he de dir que no fa molt em vaig enterar que en la cançò "Quina calitja" de la Gossa Sorda apareix la frase "bullirà la mar com cassola al forn" del poema veles e vents d'Àusias March.Un poema i una cançò apocaliptics però en uns segles de distància.

Anònim ha dit...

Es conmemora els 550 anys desde la mort del poeta Ausiàs March.I en Gandia per a celebraro a organitzat un concert en el qual cantarà Raimon.

Joan Malonda

Anònim ha dit...

M'agrada molt la imatge de l'helicòpter volant per damunt de la safor acompanyat amb la música,és una escena molt bónica.Tambe anava a escollir la metàfora que fa sobre el mar però Victor la ha comentat.Tambe hem pareix increible quan diu que Ausiàs dominava la literatura i a més era un gran guerrer que va estar en Italia amb només 25 anys i a més tenia molta altres coneixements.

Joan Malonda

Anònim ha dit...

Blanca Aleixit.

ACTIVITAT: Tria una intervenció del vídeo i justifica'n l'elecció.

Abans de res comentar que el dibuix d'Ausiàs March que apareix al principi del vídeo no és realment Ausiàs March, és a dir, no és un retrat de l'autor, van agafar aquesta imatge com a símbol.
Després m'ha impresionat el que ha dit una dit una xica al principi, allò de què March és el nostre Shakespeare.
Finalment, he elegit la intervenció de Josep Piera quan apareix el palau dels Borja per d'arrere i diu que s'el imaginaria instruint-se per a ser cavaller al pati.