divendres, 30 d’octubre del 2009

Premi de microrelats tirant@net

Si vos afanyeu encara podeu participar en la 2a edició del premi de microrelats tirant@net que organitza l'Associació Tirantianes de l'IES Tirant lo Blanc de Gandia. El termini finalitza a les 24 h de l'1 de novembre.
Resum de les bases:


Textos en valencià de 101 caràcters (espais inclosos i sense comptar el títol). De temàtica referida a la igualtat de sexes. Se'n poden presentar dos relats, que han de ser inèdits.
Premis de xec-regal de 100 € per cada categoria.
Les obres s'enviaran a tirantianes@gmail.com amb les dades personals de l'autor@ (nom i cognoms, adreça, data de naixement, centre on estudia, curs i telèfon de contacte).


Animeu-vos a participar!

divendres, 23 d’octubre del 2009

De ressenyes

Hem posat en el wiki les ressenyes crítiques amb les correccions pertinents. He donat algunes indiciacions al respecte tenint en compte que el text a composar en les proves de selectivitat ha de tenir una llargària aproximada de 150 paraules. Sense pretensió d'exhaustivitat podríem tindre en compte alguns dels punts següents:

a) Comenceu amb una frase que siga suggerent per captar l'atenció del lector.
b) No feu un resum exhaustiu de l'argument (de la pel·lícula en aquest cas)
c) No escriviu tòpics del tipus 'm'agrada moltíssim'.
d) Ressalteu allò més destacable positivament del film.

e) Subratlleu allò que podria millorar del film.
f) Acabeu amb una breu conclusió que aporte al lector algun aspecte interessant.




divendres, 16 d’octubre del 2009

Més després de les reunions de coordinació

Escorcollant la xarxa m'he topat (una volta més) amb el bloc ben interessant Aprendre llengües, que fa Enric Serra. L'apunt de hui, Centre i perifèria,  il·lustra molt bé alguns aspectes de la reunió d'ahir.

ACTIVITAT: Com que estem a punt de començar amb l'apartat referit al tema, anem per faena i intenteu dir el tema de l'apunt Centre i perifèria, d'Enric Serra. Si pot ser començant per un sintagma nominal i sense que ocupe (molt) més d'una línia.

Després dels verbs i les festes

Després dels exàmens de verbs i de les festes continuades (locals i pont del 9 d'octubre) hem pogut fer una classe amb certa seguida. Aprofitant que hi havia exercicis per a corregir sobre la variació lingüística he desplegat una hipòtesi sobre  les raons de la menor acceptació de la variació diafàsica per part dels valencianoparlants. No sé què s'haurà entés però ho podeu (i ho puc) anar comprovant en aquesta pàgina del wiki de segon de batxillerat.

Reunions de coordinació

Ahir es van celebrar les reunions de coordinació per a la Selectivitat de les assignatures del Departament de Valencià. En l'assignatura comuna de Llengua i Literatura es va confirmar el que ja teníem clar des de l'estiu i que teniu ací resumit . Pel que fa a l'assignatura de Literatura Universal es va aclarir sobretot que està en construcció. Ja sabeu que una eina molt útil per al treball col·laboratiu és el wiki com el que estem fent per tal de desenvolupar part del programa tant en l'assignatura de Literatura Universal com en la de Llengua i Literatura.

dijous, 1 d’octubre del 2009

Més d'Ovidi

Els amics de Perifèric Edicions m'acaben de passar un enllaç del periòdic digital Pica'm sobre un projecte televisiu sobre la vida de l'Ovidi.

ACTIVITAT: En les actuals proves de selectivitat, hi ha una part d'expressió escrita que pot er una ressenya. ¿Algú s'atreveix a fer una ressenya del vídeo sobre el projecte televisiu sobre la vida d'Ovidi?. Ací en teniu l'explicació del que és una ressenya que fa el Gabinet Linguístic de la UAB. Escriviu els intents en el wiki i així podré corregir-los abans de donar-ne una versió definitiva.