divendres, 18 de setembre del 2009

Proposta de puntuació per a la primera avaluació



Després d'explicar les diverses possibilitats de puntuació s'ha acordat qualificar la primera avaluació de la manera següent:

Examen: 40%
Resta d'activitats: 60% (control de lectura 20%, exercicis i notes de classe 20%, verbs 20%)
Exercicis voluntaris (digitals (del bloc i del wiki) i predigitals): 20%

La qualificació del curs serà la mitjana de les tres avaluacions.

La nota final de curs podrà ser augmentada fins a un màxim d'un punt amb el desenvolupament en el wiki d'un dels 16 ítems de literatura.



Exercici: Busca cantants que hagen musicat poemes de Vicent Andrés Estellés i proposa'n una cançó.

4 comentaris:

Cristina Benavent ha dit...

Vicent Andrés Estellés poeta i periodista considerat el principal renovador de la poesia valenciana contemporànea és un dels poetes més musicats en llengua valenciana.

Diversos cantants han musicat els seus poemes, com són per exemple Paco Muñoz, Celdoni Fonoll, Maria del Mar Bonet, Remigi Palmero i Vicent Torrent, entre altres. Cal destacar a Ovidi Montllor, cantautor i actor valencià, un dels que més poemes d’Estellés ha musicat i del qual jo he triat la cançó “Coral romput”.

Rafa Ribot 2n A Baxt ha dit...

Els cantants que van recitar els poemes de Vicent Andrés Estellés foren: Ramón Pelejero Sanchis (conegut més per Raimon),un altres per exemple Joan Ollé, cantà un fragment de Vicent Andres estelles en la Diada de Catalunya.
D'altra banda també podem trobar a Ovidi Montllor, Celdoni Fonoll, Maria del Mar Bonet,Remigi Palmero, Vicent Torrent, Lluís Miquel, Els pavesos, Lluís el Sifoner entre altres

Juan Escrivà Cruz ha dit...

Vicent Andrés Estellés fou periodista, escriptor i, potser, el més important poeta valencià del segle XX ademes de ser un del més reconeguts en la seva llengua.
Aquest fou un dels poetes més musicats en la nostra llengua, i Ovidi Montllor qui més l'ha dit i cantat: seves són les memorables adaptacions d'El vi, prediccions i conformitats, Els amants, Una escala qualsevol, El ball, M'aclame a tu i el Coral romput sencer.
Altres cantants, cantautors o grups que l'han musicat són Paco Muñoz, Celdoni Fonoll, Maria del Mar Bonet (Les illes), Remigi Palmero (Plens de sol de bon matí), Dropo, Esteve Ferre (El meu ofici és l'alegria), Carles Barranco (Jorns de festeig) Lluís Miquel, Vicent Torrent, Els Pavesos, Lluís el sifoner,Raimon, Obrint Pas entre molts altres.

Ismael Orts Borrull ha dit...

Vicent Andrés Estellés(Burjasot,4 de septembre del 1924-València 27 de març del 1993).Va ser periodista i poeta valencia,considerat com a uns dels personatges del segle XX més importants de l'època.
En quant a la seua poesia,és un dels poetes mes musicats en la llengua valenciana,per exemple:Paco Muñoz,Celdoni Fonoll,mariad del Mar Bonet,Remigi palmero,Vicent Torrent,Lluís Miquel,Els Pavessos,Lluís el Sifoner...Però Ovidi va ser sense dubte qui mes li va musicar.I per tant propose una cançó cantada per ell que és titula ''els amants'',de fet va ser la primera que l'Ovidi interpreta.