divendres, 27 de març del 2009

Acabant d'aclarir l'examen de gramàtica

Hui hem estrenat pantalla (amb dificultats enlluernadores, però, i ben atapeïts) en l'aula d'informàtica de la biblioteca (sic!). Hem resolt en comú un examen com el de dimarts que ve i per parelles (o trios) s'han fet els exercicis proposats en l'apunt anterior. Per cert, el TERMCAT acaba de proposar el terme apunt com a forma equivalent al terme post. Llegiu-ne les consideracions que n'ha fet.
Mentre escric aquest apunt, estic escoltant (i gaudint-ne) l'últim programa emés de Línia Folk, programa d'Icat Fm per a amants d'aquest gènere musical.

ACTIVITAT: Què significa sic! en l'apunt que acabe d'escriure?

2 comentaris:

Victor ha dit...

Adverbi llatí que significa ‘així’ i que es posa, entre parèntesis, al costat d'un mot que pot semblar equivocat o mal transcrit, per indicar que realment és així com cal llegir-lo.

Adrià G. ha dit...

L'adverbi sic (del llatí sic, així) s'utilitza en els escrits, normalment entre parèntesis, per indicar que la paraula o frase que el precedeixen és literal, encara que pugui semblar incorrecta.
En l'apunt fa referència a que quasi inexplicablement els ordinadors de l'aula d'informàtica de la biblioteca han funcionat amb internet i tot!