dimarts, 16 de febrer del 2010

Rodamots i accents diacrítics

REPASSANT
Hui repassem els accents diacrítics, que és un del tipus d'errors més usuals que es cometen, amb aquest exercici.
Teoria de l'accent (IEC)


TRIANT I GARBELLANT
Vaig a fer una tria de les activitats que s'han fet els cursos anteriors i que han resultat interessants. La primera és una visita a Rodamots. Dèiem això el 7 de maig del 2008:
Si ets dels que creus que totes les paraules del valencià (no del castellà o de l'anglés) ja les saps, no t'interessa aquest lloc web. S'anomena Rodamots i ens ofereix una paraula nova cada dia, amb la seua etimologia i algun exemple d'ús. T'hi pots subscriure (ja en som més de deu mil). És una esplèndida idea de Jordi Palou.

EXERCICI: Trieu un mot del l'arxiu de mots de Rodamots i justifiqueu-ne la tria.


Dins del Tirant de cançó d'enguany Òscar Briz actua a Gandia el pròxim divendres 26 de febrer.
Lloc: Espai d'Art de Gandia. 
Hora: 20.30 h


Vos en deixe un tast amb el videoclip AP-7



2 comentaris:

Cristina Benavent ha dit...

El mot que he triat és
"a gatameus", perquè em recorda als xiquets menudets quan encara no saben caminar i em resulta molt graciós vore'ls gatejant, a més a més és una expressió que sempre he sentit a ma casa.

Ismael Orts Borrull ha dit...

''això són figues d’un altre paner'', aquest ha sigut el mot que he triat, m'ha paregut molt cridaner i molt popular, encara que jo le sentit amb altres expressions paregüdes, dir que això són figues d'un altre paner, vol dir que quan algú parla sobre un tema i de sopte cambia de tema una de les persones que està escoltan pot dir: això són figues d'un altre paner''!