dimecres, 14 de setembre del 2011

CRITERIS DEL CURS I LA PRIMERA AVALUACIÓ



Els criteris de puntuació per a la primera avaluació seran els següents:


Examen: 40%
Resta d'activitats: 60% (control de lectura/exposició oral 20%, exercicis curts i notes de classe 20%, examen de verbs)

Exercicis voluntaris (digitals -bloc i wiki- i predigitals): 20%

La qualificació del curs serà la mitjana de les tres avaluacions. En tots els casos caldrà cometre menys del 3% de faltes per a aprovar l'assignatura.

L'examen serà, des de la primera avaluació, com l'examen  de les proves de selectivitat i amb els mateixos criteris.

El control de lectura es farà sobre una obra de qualsevol autor que puga ser inclòs en els cinc  primers temes de literatura (se'n farà una llista orientativa). La qualificació inclourà una breu exposició oral sobre l'autor, les característiques de l'obra en general, característiques de l'obra elegida, fragment(s) seleccionats i recursos utilitzats.

Les notes de classe inclouran preguntes, expressió escrita i exercicis del quadern.

Els verbs seran sobre la flexió verbal adjunta. (una altra versió de la flexió)

Els exercicis voluntaris podran ser exercicis proposats en el bloc o en el wiki de l'assignatura. També es podran fer altres lectures dels autors proposats per al llibre de lectura obligatori.

Però demà celebrem la II Festa Estellés a Gandia de què ja vos acabe d'escriure en un escrit anterior. I el primer exercici serà triar un poema de Vicent Andrés Estellés per a recitar-lo el pròxim dia de classe. Vos en deixe alguns enllaços on se'n recullen:

Coral romput (fragment)

I per a acabar el binomi insuperable Ovidi Montllor (amb Toti Soler) i Vicent Andrés Estellés en  M'aclame a tu, cantat per l'alcoià que volia fer vacances, que interpreta dos poemes del Llibre XXVI del Mural del País Valencià (dedicat a Xàtiva).




ACTIVITAT: Redacta una crònica de la II Festa Estellés  a Gandia, i identifica les seqüències descriptives i narratives que escrigues.