dijous, 18 d’octubre del 2007

El començament del comentari

Com començar el comentari de text? Solc recomanar fer-ho amb unes quantes línies (de 3 a 6) en què es parle d'algun tema relacionat amb el text on es demostre eixos coneixements enciclopèdics que no són estrictament acadèmics. Pot ser parlant del que se sàpia de l'autor, del mitjà on apareix l'escrit, d'assumptes que tinguen a vore amb el tema i que el relacionen amb l'actualitat...Podem després aprofitar eixes referències per a arredonir el comentari en la part final del comentari, la de la valoració personal. D'eixa manera, el comentari guanyarà en cohesió textual.

EXERCICI: (8B) Redacteu un començament per a un comentari del text Una duresa fràgil, de Ramon Folch

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ramon Folch i Guillèn és un biòleg català. És doctor en biologia i titular de la Càtedra de Metatècnia Ambiental i Socioecologia de l'Institut Català de Tecnologia, així com professor de botànica a la Universitat de Barcelona. També dirigí els serveis ambientals de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Té diferents càrrecs a la UNESCO, entre els quals hi ha el de consultor en gestió ambiental.

Per això, tracta el tema parlat en "Duresa Fragil", l'ecologia, l'impacte ambiental, i com repercutí la construcció d'una ciutat en un lloc no adeqüat per implantar-ne una.