divendres, 15 de febrer del 2008

Can sixanta

Hui no hem pogut utilitzar, imprevistament, l'aula dels ordinadors i hem anat a l'aula B. No comentaré les condicions tecnològiques. Entre unes coses i altres, allò pareixia can sixanta. he proposat una activitat de buscar textos amb prou pronoms febles per fer l'exercici prototípic de pronominalització que sol eixir en les proves de selectivitat. Com a proposta meua acabe de llegir aquest text d'Enric Sòria, publicat hui mateix a l'Avui. Un any va eixir en la prova de selectivitat un text de Sòria, precisament sobre els efectes de la interposició en el cinema en valencià. Tot i que l'havíem comentat en classe anteriorment, sembla que pocs ho aprofitaren de manera decisiva. Per tal de fer una bona prova sembla que és millor no estar massa encossetats per l'anàlisi massa tècnica (que convé saber) i intentar connectar els nostres coneixements enciclopèdics en l'apartat de la valoració crítica i el judici personal. Aquest apartat, que per qüestions d'ordenació, sol deixar-se per al final no arriba a fer-se amb l'originalitat i aprofitament desitjable. Com aconseguir-ho és potser un dels reptes del present curs.

EXERCICI: Identifica els pronoms febles del text d'Enric Sòria. Tot seguit, digues quina funció sintàctica tenen i a quin element fan referència.
EXERCICI: Identifica tots els elements modalitzador d'aquest post.
EXERCICI: Explica què vol dir l'expressió "can sixanta".

2 comentaris:

Anònim ha dit...

L'aula dels ordinadors pareixia can sixanta, significa:
LLoc on hi regna un gran desorde, desgavell.

Anònim ha dit...

-Lèxic valoratiu: divertit, brillant, impossible, xocant, greu.


-Temps verbals, estructures, introductors...: seria, si almenys, sembla, ja em diran vostès, si (condicional), vol ser, pot ser, jo crec que, ben mirat , sense voler fer, creu, li semblava, té l’habilitat de...




Maria Peiró Sendra