dijous, 20 de març del 2008

Sociolingüística VII

Podeu arreplegar notícies comentables sociolingüísticament i aplicar els conceptes sociolingüístics estudiats. Podeu llegir el comentari que va fer Maria Peiró Sendra.

EXERCICI : Comenta sociolingüísticament (és a dir, utilitzant els conceptes sociolingüístics estudiats) aquestes notícies

Una euskaldún con acento japonés

1 comentari:

Anònim ha dit...

El text ‘Una euskaldun con acento japonés’ ens mostra el afany de superació de les persones quan volen integrar-se en una nova societat, amb diferents cultures, amb diferents llengües. La família de Moeko, al arribar a Navarra, no pensaren ni per un moment en que la seua filla fos a adaptar-se amb tanta facilitat i passar de no nativa no cultivada, a no nativa i cultivada. Aquesta xiqueta,entrà en la comunitat lingüística amb un aprenentatge secundari, ja que entrà en joc la institució educativa. Les motivacions que la van portar a realitzar aquesta immersió foren les integratives, ella volia sentir-se admesa en la nova societat en la qual va viure durant període de temps. Ella estava motivada a conèixer la llengua, tenia una consciència lingüística adequada, dins d’una comunitat lingüística moderna. El més respectable d’aquesta xiqueta és la lleialtat que sent vers la llengua apressa, ja que en el seu propi país, Japó, vol seguir estudiant aquesta nova llengua après, per anar enriquint-se, ara segueix les seues motivacions ideològiques.


Maria Peiró Sendra