dimecres, 9 d’abril del 2008

Llengües amenaçades

El pròxim text a comentar és una notícia, Les llengües més amenaçades del món, text publicat a Vilaweb. Cal parar esment en el fet que és una notícia, la qual cosa caldrà justificar adequadament. Farem èmfasi també en el judici personal tot utilitzant els nsotres coneixements enciclopèdics i relacionant-ho amb una defensa de la diversitat lingüística (la uniformització en tots els sentits sembla que no és massa isomòrfica amb la vida).

EXERCICI: Esmenteu llibres, idees, textos, pel·lícules, autors (que hàgeu llegit "encara que" siga en altres assignatures) que puguen utilitzar-se en l'apartat de judici personal d'aquest text. No cal que sigueu gaire circumscrits a l'aspecte lingüístic, ans relacioneu-ho també amb el tema de la diversitat en general.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

En referents clàsics hem estudiat en el primer trimestre amb un mapa la diversitat de les llengües romàniques a Espanya.

Jessica Cabeza Martínez

Anònim ha dit...

Jessica Cabeza Martínez

Relacionat amb este tema de la diversitat lingüística també he trobat una columna de Antonio Luís M. C. Acosta que parla sobre les pel.lícules que tenen relació amb este tema per exemple diu que en la pel.lícula de Start Trek III a ningú li extranyava que tots els essers humans de l'Univers parlasen en àngles, diu que era una convenció en el cine i la televisió aceptar que tots els pobles del mon (i de la galaxia) parlasen en àngles.
Per últim l'autor diu irònicament que com a màxim, si fossin "primitius", parlarien àngles amb errors ("Yo Indio, tú cowboy")i si fossin encara més primitius, balbucearien uga-uga, o algo semblant.

http://www.us.terra.com/terramagazine/interna/0,,EI9839-OI1741755,00.html

http://www.us.terra.com/terramagazine/interna/0,,EI9839-OI1741755,00.html

Anònim ha dit...

Un llibre que està relacionat amb el tema de la diversitat lingüística és, per exemple, "Patrimoni natural", de Jesús Tuson, que vam llegir tots per fer un treball a classe, o "Mal de llengües", d'aquest mateix autor.