diumenge, 25 de maig del 2008

Solucions a les qüestions de l'examen

En aquesta pàgina del wiki teniu les solucions a les qüestions de l'examen de la tercera avaluació. Per a la primera qüestió he triat la pregunta resolta per Alba Juárez en l'examen.
Minimàlia és una pàgina ben interessant, inclosa en la Xarxa de mots, "amb frases breus per llegir, pensar, gaudir i endur-se". Un altre exemple que a la xarxa pots també fugir de la banalitat.

EXERCICI (i ja s'acaben) : Tria una de les frases incloses a Minimàlia i justifica'n la tria.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

"Un adult intel·ligent és aquell que encara conserva alguna cosa del nen que va ser"

Ha triat aquesta frase per molts motius, en primer lloc perque m'ha agradat, m'ha fet riure. Però, per damunt de tot perque encara que es curta, impacta molt i diu mil coses. Valora els nens, recorda la infància i defineix la incompetència humana de forma que ni ho sembla, desmuntant amb un simple argument tot el que l'home creu que és, o aparenta ser.
Tot aniria millor si forem humils com els nens.

Anònim ha dit...

"Un mateix material canvia de gènere literari segons que les persones que el narren o que són l'objecte de la narració el troben trist o alegre"

Christa Wolf, escriptora alemanya
(1929)He escollit aquesta frase per què m'ha recordat a la conferència d'Isabel-Clara Simó, on ella esmentà una cosa semblant, sobre que cadascú aporta alguna cosa al llibre, que mai està acabat fins que elgú el llig.

Aquest cas, la frase no es refereix a un llibre, però vol dir que una mateixa cosa pot ser trista o alegre segons la persona, de com ho interprete, i com ho haja sentit dins seua.

Maria Peiró Sendra

Anònim ha dit...

Ciència és el que sabem; filosofia, el que ignorem.

Bertrand Russell, filòsof i matemàtic britànic (1872-1970)

He triat aquesta frase perquè em resumeix un poc la filosofia d'este curs, ja que es veritat que tota la filosofía és alló que no coneguem o no podem conèixer, i per això ens fem preguntes sense resposta

Anònim ha dit...

�s terrible, voler moblar el silenci a base de frases buides.

Miquel Adrover (Campos, Mallorca 1942)

M'agrada molt aquesta frase, pel seu enginy i perspic�cia, es a dir, de vegades �s millor el silenci que utilitzar paraules sense sentit.

Albert Arag�.

Mónica Ríos ha dit...

En la vida no hi ha res que calgui témer; tan sols cal comprendre-ho.

Marie Curie, física francesa d'origen polonès (1867-1934).
Em pareix curiosa perquè diu que no hem de témer res. Hem d'afrontar les coses més bé o més malament, però sempre afrontar-les i no fugir.