dimecres, 11 de novembre del 2009

Setmana Literària Ciutat de Gandia 2009



Com cada any i coincidint amb el lliurament dels Premis Literaris es celebra la Setmana Literària a Gandia. Els actes programats per a enguany són:

Divendres 13 de novembre: Presentació del llibre Ausiàs Marc, de Ferran Garcia-Oliver, a la Casa de la Marquesa. 20 h.

Dilluns 16: Presentació del llibre Els escriptors valencians i la llengua literària, d’Emili Casanova i Gabriel Garcia Frasquet, a la Casa de la Marquesa. 20 h.

Dilluns 16: Inauguració de l'exposició sobre l'obra de Joan Fuster al Claustre de la Biblioteca Central de Gandia. 19 h.

Dimarts 17: Presentació del  CD   El cavaller Ausiàs Marc,.editat per Escola Valenciana.20 h.

Dimecres 18: Festa a Teresa Pasqual, al Casal Jaume I. 20 h.
Dimarts 17 i dimecres 18: Lectura dramatizada del Tirant lo Blanc per part de la Federació de Falles. Saló d'actes de la Biblioteca Central. 19 a 21 h.

Dijous 19 de novembre: Homenatge a la paraula, amb l'espectacle  Escolta’m amb les teues mans. Enguany es commemora el 50é aniversari del Premi Ausiàs March de poesia. Sala Espai d'Art. Casa de la Marquesa. 20 h.   
Divendres 20: Lliurament dels Premis Literaris. Actuació del grup de música renaixentista Coral Gaudium, de les Illes Balears. 20 h. (acte retrasmés per GTV).
Dissabte 21:  Recital de Raimon amb Els clàssics. Teatre Serrano. 20 h.


ACTIVITAT: Digues per què se celebren aquests premis literaris al voltant del 20 de novembre.
ACTIVITAT: Repartiu-vos els diferents actes i escriviu-ne una crònica en el wiki.





1 comentari:

Cristina Benavent ha dit...

La Setmana Literària de Gandia en la qual es rendeix homenatge a les lletres amb la celebració de l’entrega dels Premis Literaris de poesia i narrativa ‘Ausiàs March’ i ‘Joanot Martorell’, respectivament, es celebra entorn el 20 de novembre en commemoració del Tirant Lo Blanc, ja que aquest és el dia en què es compleixen 519 anys de la seva publicació.
A més a més, aquest any la celebració és doblement especial pel 50 aniversari de la I Edició del Premi de Poesia Ausiàs March i els 550 anys de la mort d’aquest poeta.