diumenge, 19 de setembre del 2010

Proposta de puntuació per a la primera avaluació i el curs

Bé, ja tornem a estar ací. Vos deixe la proposta de puntuació de la primera avaluació que hem comentat en classe:



Els criteris de puntuació per a la primera avaluació seran els següents:

Examen: 40%
Resta d'activitats: 60% (control de lectura amb exposició oral 20%, exercicis i notes de classe 20%, verbs 20%)




Exercicis voluntaris (digitals (del bloc i del wiki) i predigitals): 20%

La qualificació del curs serà la mitjana de les tres avaluacions.

L'examen serà, des de la primera avaluació, com l'examen 
de les proves de selectivitat i amb els mateixos criteris.
El control de lectura es farà sobre una obra de qualsevol autor que puga ser inclòs en els cinc primers temes de literatura (se'n farà una llista orientativa). La qualificació inclourà una breu exposició oral sobre l'autor, les característiques de l'obra en general, característiques de l'obra elegida, fragment(s) seleccionats i recursos utilitzats.
Les notes de classe inclouran preguntes, expressió escrita i exercicis del quadern.
Els verbs seran sobre la flexió verbal adjunta. (una altra versió de la flexió)

Els exercicis voluntaris podran ser exercicis proposats en el  bloc o en el wiki de l'assignatura. També es podran fer altres lectures dels autors proposats per al llibre de lectura obligatori.

EXERCICI: Quin il·lustre personatge del valencianisme acaba de complir 100 anys? Destaca'n alguna activitat.


Per als que encara tenen ganes de més platja, vos deixe una cançó de Manel, que acaben de rebre el seu primer disc d'or per l'àlbum Els millors professors europeus.



2 comentaris:

Juan Escrivà ha dit...

El 19 d'agost de 1910 va nàixer Josep Lluís Bausser, un personatge clau del valencianisme.
Fou militant de la Federació Universitària Espanyola (FUE) a Madrid de finals dels anys 20 i vinculat a l'Agrupació Valencianista la Senyera en 1932.
Durant la dictadura franquista fou un dels primers en fer ràdio en català al País Valencià, col·laborà al diari Levante i fou professor de química als instituts de Tortosa,Xàtiva,Alberic,Alzira,Carlet o Carcaixent.
El 1965 fou un dels que signaren el manifest Més de 20.000 valencians demanen l'ús de la seua llengua als actes religiosos.
Va participar en el Primer Congrés d'Història del País Valencià i en les diverses campanyes del Secretariat per a l'Ensenyament de l'Idioma.

Noemi Alarcón ha dit...

Josep Lluis Bausset.


Josep LLuís Bausset és llicenciat en farmàcia i en química, practicant en medicina i cirurgia, titulat en magisteri i gran aficionat a la botànica, però allò més important és que és un defensor de la nostra cultura i llengua.
En 1940 començà a fer classes particulars a Valéncia, on es va fer molt amic de Joan Fuster. El nombre d'activitats en què s'ha implicat des de la postguerra és formidable, per exemple: va iniciar un programa de ràdio en una emissora comarcal; fundà amb un grup de joves la revista "Parlem" precursora de la premsa comarcal en català; participà en la creació d'Acció Cultural del País Valencià...
El més important és que hui en dia continua plenament actiu com, per exemple: escrivint unes cròniques al diari "Levante-EMV" de pilota valenciana... i sobretot, tenint esperances en el futur dels nostres països.