dijous, 27 de gener del 2011

TRIMESTRE DE POESIA. CARLES RIBA (II)

Carles Riba representa després de la guerra el nexe d'unió entre el Noucentisme i les joves generacions, que el prendran com a referent indispensable. Joan Fuster ens ho explica en Literatura catalana contemporània (1971)


Un exemple del que és el seu paper en eixos anys com a poeta, home, que canta «en nom dels que són on són» és l'elegia IX, la més clarament política.


L'altre dia en el programa El convidat, un dels seus néts, Pau Riba, ens mostrava la seua casa de Cadaqués, donada per una Fundació, i que la família encara conserva.


ACTIVITAT: En quina activitat ha destacat el seu nét Pau Riba?


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Pau Riba a destacat fonamentalment per la seua carrera musical com a cantant. La peça musical que més èxit ha tingut es el doble disc Dioptria, que va ser escollit millor disc en català del segle XX per la revista Enderrock.
Juan Escrivà Cruz.

Noemi Alarcón ha dit...

Pau Riba és el segon de nou germans, té 62 anys i un fill de 7 anys y quatre més majors. He vist el documental i m'ha cridat l'atenció que de jove va provar les drogues, que tots els fills que té són de diferents dones i que una d'elles es va morir de SIDA.
També ens dóna com a informació que va rebre una educació molt catòlica i religiosa i que l'activitat en la que destaca és la música. Canta i compon cançons on " Dioptries " és el seu últim disc més popular de la música en català.