dimarts, 13 de novembre del 2007

Més de la coherència. Les regles de Charolles.

Hui hem corregit l'exercici sobre les variants diatòpiques detectables als textos Una duresa fràgil i Una solució habitacional. Tot seguit, he proposat un exercici per a millorar el resum. Es tractaria de fer de bell antuvi les idees principals i secundàries de cada paràgraf del text Esperit crític, de Josep Maria Terricabras. En tindre-les caldrà fer un resum (100-135 mots) i després aplicar-hi les regles de coherència de Charolles. És un apartat de la coherència per afegir als ja treballats anteriorment.

EXERCICI: Escriu 15 línies sobre Josep Maria Terricabras. Especifica les fonts bibliogràfiques.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Doctor en filosofia i ciències de l’educació per la Universitat de Barcelona i doctor per la Universitat de Münster (Alemanya). Ha fet llargues estades d’investigació en aquesta darrera Universitat, al Saint John’s College (Cambridge) i a la Universitat de Berkeley (Califòrnia). És catedràtic de Filosofia a la Universitat de Girona, on també dirigeix la Càtedra Ferrater Móra de Pensament Contemporani. Està especialitzat en filosofia contemporània, particularment en l’obra de Ludwig Wittgenstein. Ha estat l’introductor als Països Catalans del projecte «Filosofia 6/18 (Philosophy for children)», i ha dirigit l’actualització del Diccionari de filosofia, de J. Ferrater Móra. Membre de la Societat Catalana de Filosofia, bona part de les seves publicacions estan dedicades a temes de filosofia del llenguatge, lògica, teoria del coneixement i ètica. És assessor de la Revista de Catalunya.

Bibliografia:
http://www.iecat.net(Data de consulta: 14 de novembre del 2007)

Anònim ha dit...

Josep Maria Terricabras, va nàixer en Calera, Maresme l’any 1946.
És catedràtic de la filosofia i director de Càtedra Ferrer Mora de Pensament Contemporani de la Universitat de Girona i membre de l’Institut d’estudis Catalans.
Encara que ha centrat els seus treballs en temes de filosofia contemporània, aquest filòsof ha estat sempre molt involucrat en els problemes actuals de la societat, per això pensa que és adequat la reflexió pròpia sobre els diversos aspectes d’aquesta. Així doncs, ell mateixa ha creat un portal filosòfic on debatrà assumptes de l’ordre del dia que més pugen interessar o preocupar a la societat (www.terricabras-filosofia.inf). A més a més, Josep Maria Terricabras, és un habitual col•laborador de Catalunya Ràdio, encara que a vegades apareix com a presentador. També escriu articles a El Periódico on exposa la opinió davant de temes d’actualitat. Tot i així, també ha escrit nombrosos llibres com: Ludwing Wittgenstein: Kommentar und Interpretation (1978), Ètica i llibertat (1983), Fer filosofia avui (1988), Introducció a la lògica borrosa (1995)i La comunicació (1996), així com també ha dirigit l’actualització del Diccionari de filosofia de J. Ferrater Mora (1994).


Bibliografia:



http://www.peretarres.org/estris/estris134a.pdf
http://www.terricabras-filosofia.cat

www.laradioalacarta.com


[Data de consulta: 14 de novembre de 2007]




MaRia Peiró Sendra

Mónica Ríos ha dit...

Josep-Maria Terricabras és catedràtic de filosofia i director de la Càtedra Ferrater Móra de la Universitat de Girona. Doctor en filosofia i ciències de l’educació per la Universitat de Barcelona i doctor per la Universitat de Münster (Alemanya) Becari de la Universitat de Berkeley (Califòrnia, ha centrat els seus treballs en temes filosòfics contemporanis, particularment de filosofia del llenguatge, lògica, teoria del coneixement i ètica. Ha publicat, entre altres, Ètica i llibertat (1983), Fer filosofia avui (1988) i Introducció a la lògica borrosa (1995). Traductor al català de les obres de Wittgenstein. També ha adaptat el projecte Philosophy for Children (1987-1995) i ha dirigit la actualització dels quatre volums del Diccionari de filosofia de J. Ferrater Móra (1994). És assessor de la Revista de Catalunya. Aquest filòsof, que col•labora habitualment a Catalunya Ràdio i també al diari Avui i a El Periódico, creu que si avui la societat tendeix a no plantejar-se algunes qüestions vitals és més per no sabes com manegar-s'ho, que no pas per por a les respostes que en puguin sorgir. Per això ara acaba de crear un portal a internet (www.terricabrasfilosofia.info) per "reflexionar en xarxa sobre problemes d'actualitat" i en el qual hi ha nombrosos recursos i un xat que volen afavorir nous espais d'opinió i de diàleg.


Bibliografia: http://www.peretarres.org/estris/estris134a.pdf [Data de consulta 14 de novembre de 2007]