Un dels darrers textos per a comentar del present curs és un fragment del llibre de Salvador Cardús, El desconcert de l'educació.
EXERCICI: Arreplega informació sobre Salvador Cardús. Cinc línies (informació nova) per comentari.
2022? De deveres?
-
Ahir, un ciutadà de l'Horta-sud es trobà amb una multa de 601€ per un
incident: en acudir al Centre de Salut i parlar en valencià al metge,
aquest li di...
Fa 1 any
4 comentaris:
Salvador Cardús és professor titular de Sociologia. Periodista , assagista i investigador sociològic t, algunes de les seves obres i articles han tingut abast internacional. Els seus escrits lúcids, i alhora compromesos en la defensa de la nostra llengua, el seu estil incisiu, analític i alhora creatiu, ens aclareixen aquesta realitat accelerada i a vegades boirosa en què vivim.
És doctor en Ciencies Econòmiques. Com investigador ha treballat en el camp de la sociologia de la religió, entre altres. Ha publicat numerosos llibres, l'últim La mirada del socióleg. Publica els seus textos en La Vanguardia
Nascut l'any 1954, a Terrassa. Llicenciat en Ciències Econòmiques a la Universitat Autònoma de Barcelona (1976), hi obté el doctorat en la mateixa especialitat (1981. Com a periodista, va crear la revista Crònica d'Ensenyament (1987-1988), va ser subdirector del diari Avui (1989-1991), i col·labora regularment a la premsa i revistes del país. Una part d'aquesta producció periodística ha estat recollida en el volum "Algú sap cap on anem?"(1992. Com a resultat de les cròniques a l’AVUI sobre el Concili Provincial Tarraconense, va publicar el llibre Concili amb folre i manilles. L'Església catalana a través del seu concili (1995). A més, és assessor de l'equip de televisió que ha realitzat els programes Ciutadans (1994), Les coses com són (1995) i Vides Privades (1996-1998) de Televisió de Catalunya. Ha rebut els premis AVUI de periodisme (1989); el Premi Nacional de Periodisme (1994) i el de periodisme Serra i Moret de Civisme (1995).
L’autor Salvador Cardús i Ros, és professor titular de Sociologia en la Universitat Autònoma de Barcelona, ha investigat en el camp de la sociologia de la religió, la cultura, els medis de comunicació y els fenòmens nacionals, ademès ha publicat, a banda d’altres llibres, Saber el temps, Algú sap cap on anem? , Política de paper, Concili amb folre i manilles y El desconcert de l’educació.
Publica un comentari a l'entrada