dimarts, 11 de desembre del 2007

Quimera de l'or i TIC

Hui hem acabat de treballar La quimera de l'or tot utilitzant el nou projector mòbil que tenim al primer pis. Hi he afegit alguns comentaris al text ja comentat aprofitant les correccions i matisacions que he fet a les propostes que m'han enviat darrerament els alumnes.

També he intentat aclarir els dubtes davant l'examen de divendres. Algú que havia mirat les pistes al bloc no ha trobat massa coses de l'autor. Ho he relacionat amb la invisibilitat de les minoritzacions. Invisibilitat que acaba d'augmentar amb la vergonyant apagada televisiva dels canals de TVC al sud del país.

EXERCICI: Quines paraules de l'últim paràgraf d'aquest post manifestarien el punt de vista de l'autor i emmarcarien el tipus de modalització existent?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Les paraules que manifesten el punt de vista de l'autor i emmarcarien la subjectivitat d'este són: Invisibilitat i vergonyant.
Invisibilitat: primer perquè el prefix -in- indica nagació de visibilitat, i segon, l'autor es referirà al fet que és invisible perquè no se li presta massa atenció.
Vergonyant: és un adjectiu modalitzador ja que indica una cualitat negativa i a més té el sufixe -ant per a indicar eixa cualitat negativa. L'autor es refereix al seu descontent i la seua opinió sobre la invisibilitat dels canals de les zones amb llengües minoritzades.